Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Bent u voorbereid op de invoering van de CSDDD?

De Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) verplicht bedrijven om rekening te houden met mensenrechten en milieuschade binnen hun waardeketens. In het webinar krijgt u antwoord op de belangrijkste vragen rondom deze nieuwe richtlijn. Na afloop heeft u een goed inzicht in de CSDDD en bent u voorbereid om effectief te adviseren.

Nu te bekijken

  • Helder overzicht van de verplichtingen van de CSDDD
  • Inzicht in de impact van de ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten en milieurecht
  • In 1 uur op de hoogte van de CSDDD

Docent

Over dit webinar

Het Europees Parlement zette afgelopen voorjaar een cruciale stap door in te stemmen met de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Deze nieuwe richtlijn verplicht bedrijven om een due diligence-proces uit te voeren en verantwoordelijkheid te dragen voor schendingen van mensenrechten en milieuschade binnen hun wereldwijde waardeketens. Hoewel de definitieve tekst nog in de maak is, is één ding zeker: de CSDDD gaat voor veel bedrijven een grote impact hebben.

Een kernonderdeel van de CSDDD is het human rights due diligence-proces. Dit is geen eenmalige taak, zoals bij transactie due diligence, maar een doorlopende verplichting die constante aandacht en aanpassing vereist. Bedrijven staan daarom nu al voor de taak om zich hier grondig op voor te bereiden.

In dit webinar krijgt u antwoord op de belangrijkste vragen rondom de CSDDD. Wat zijn de verplichtingen? Wie valt er precies onder deze richtlijn? En wat zijn de sancties bij niet-naleving? De docent neemt u mee door het human rights due diligence-proces en illustreert hoe zowel bedrijven als juristen hier vorm aan kunnen geven.

Na afloop van het webinar heeft u een goed inzicht in de CSDDD en bent u voorbereid om bedrijven effectief te adviseren over hun verplichtingen. Bovendien kunt u de juridische kant van de implementatie van de richtlijn aanpakken, zoals het opstellen van relevante contractbepalingen en mensenrechtenbeleid.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Verplichtingen
  • Scope van de richtlijn
  • Stappen in het human due diligence-proces
  • Rol van de jurist
  • Sancties bij niet-naleving

Voor wie?

Advocaten, juristen

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebied
Ondernemingsrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie