Over CPO

Als jurist wil je het verschil maken. Voor je cliënt, voor je bedrijf, voor de  samenleving. Natuurlijk moet je kennis dan up-to-date zijn. Maar er is meer. Scherpe juristen zijn in staat om verder te denken en vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak te kijken. Daarom nodigen onze docenten uit om kritisch door te vragen tot de kern en de essentie achter de actualiteit te doorgronden. Zo krijg je grip op de zaak en loop je steeds voorop als expert in je vakgebied. Dat maakt een wereld van verschil.

Het CPO is onderdeel van de Radboud Universiteit. Daardoor zit nieuwsgierigheid, kritisch denken en reflecteren op actuele ontwikkelingen in ons DNA. De focus in ons onderwijs ligt dan ook op doorvragen en doorgronden. We hebben toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten en beschikken over uitgebreide didactische knowhow. Bovendien profiteren we van een netwerk van honderden topdocenten uit wetenschap en praktijk. Samen zorgen we ervoor dat juristen volledig up-to-date zijn en scherp blijven.

Onze missie: een betere rechtspraktijk

Het recht kan de samenleving vooruit helpen. Daarvoor zijn scherpe en deskundige juristen nodig. Onafhankelijke en eigenzinnige denkers die vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak kunnen kijken. Vernieuwers met een eigen visie op het vak. Het CPO wil juist voor deze juristen een ontmoetingsplaats en leeromgeving bieden met een relevant en actueel opleidingsaanbod. Zo dragen wij bij aan de kwaliteit van de rechtspraktijk.