CPO congres Boardroom & recht ‘de jurist als trusted advisor van de board’

Duurzaamheid, cybersecurity en sociale veiligheid: welke verplichtingen gelden voor uw organisatie?

Op 29 november 2024 organiseert het CPO in Amsterdam het congres Boardroom & recht.

Dagvoorzitter

Over dit congres

Duurzaamheid, cybersecurity en sociale veiligheid zijn thema’s die hoog op de agenda van bestuurders zouden moeten staan. Het zijn onderwerpen die volop in ontwikkeling zijn en een grote maatschappelijke impact hebben. Juristen kunnen als trusted advisor een belangrijke bijdrage leveren aan de wijze waarop bestuurders invulling geven aan deze thema’s. Hoe vervul je die rol als jurist en waar liggen mogelijkheden om het verschil te maken? Op het congres belichten gerenommeerde sprekers deze thematiek vanuit hun expertise.

Corporate Governance

De Corporate Governance code komt aan bod en u krijgt juridische tools aangereikt voor bestuurders en legal counsels. Bestuurders hebben ook te maken met geopolitieke due dilligence. Wat zijn de gevolgen van de gewijzigde geopolitieke verhoudingen voor bedrijven, investeerders en bestuurders?

Duurzaamheid

Zeer actueel is uiteraard de klimaattransitie. Wie is aan zet als het gaat om de verantwoordelijkheid voor het klimaatbeleid? Hoe waarborg je duurzame lange-termijn-waardecreatie van de vennootschap en wat is daarin de rol van aandeelhouders en investeerders?

Cybersecurity

Door toegenomen cybercrime is cybersecurity ook een belangrijk thema binnen elke organisatie. Hoe kun je cyberrisico’s inschatten en herkennen als bestuur? Ook de toepassingsmogelijkheden en kansen van AI komen aan bod.

Sociale veiligheid, diversiteit en inclusie

U krijgt handvatten aangereikt voor het invullen van beleid op het terrein van sociale veiligheid, diversiteit en inclusie. En wat zijn de toekomstige morele dilemma’s voor de boardroom?

Punten

Deelnemers krijgen na afloop van het congres een bewijs van deelname. Met dit bewijs van deelname kunnen 4 PO-punten worden aangevraagd bij de NOvA.

Voor wie?

Alle juristen en bestuursleden

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten

Type
Congres
Vorm
Op locatie
Datum en tijd
vrijdag 29 november 2024 van 13:15 uur tot 17:15 uur
Locatie
KIT, Amsterdam
Prijs
€ 200,- (vrijgesteld van btw)
Punten
4 PO-punten NOvA
Rechtsgebieden
Burgerlijk (proces)recht, IE-, Informatie- en Privacyrecht, Klimaat & recht, Ondernemingsrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie