INSOLAD-cursus Standaard Financieel Verslag

Kent u de valkuilen bij de financiële afwikkeling van een faillissement?

In een faillissement moeten de bankmutaties van de boedelrekening en de gegevens van vorderingen van crediteuren worden verwerkt. In de INSOLAD Cursus ‘Standaard financieel verslag’ bespreken Hans Wind en Henco Hogendoorn op 16 oktober 2024 de regels daarvoor. Na afloop kunt u een faillissement financieel op een juiste wijze afwikkelen

  • De financiële afwikkeling van een faillissement helder in kaart gebracht
  • De docenten koppelen de theorie aan de praktijk
  • Tips om veelgemaakte fouten en valkuilen te vermijden

Docenten

Over deze cursus

In een faillissement moeten de bankmutaties van de boedelrekening en de gegevens van vorderingen van crediteuren worden verwerkt. Tijdens deze cursus bespreken de docenten de juiste wijze voor deze financiële afwikkeling. Aan de hand van een praktijkcasus koppelen de docenten de theorie direct aan de uitvoering in de praktijk.

Ook gaan ze in op veelgemaakte fouten en valkuilen. In de praktijk worden bijvoorbeeld vaak pas vlak voor de beëindiging van een faillissement de financiële gegevens en de gegevens van crediteuren verwerkt. Die reconstructie is tijdrovend en kan worden vermeden door de gegevens direct na ontvangst te verwerken. Ook komt het regelmatig voor dat informatie wordt verwerkt op basis van schijnbaar vergelijkbare, maar niet gelijke, gevallen uit iemands eigen praktijk. Dat leidt tot foute uitkomsten. In sfvonline.nl kunt u alle gegevens direct verwerken en het systeem detecteert een niet-correcte verwerking. Voorafgaand aan de cursus ontvangt u de toegangslink voor sfvonline.nl zodat u de omgeving alvast kunt bekijken.

Tijdens deze dag is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop beschikt u over theoretische kennis van de (financiële) afwikkeling van een faillissement en praktische kennis over het op een correcte wijze verwerken van de benodigde gegevens. Ook weet u hoe u de valkuilen kunt vermijden; dat levert u een aanzienlijke tijdsbesparing op.

Voor deze cursus is het gebruik van een laptop vereist. Wij verzoeken u zelf een laptop mee te nemen naar de opleidingsdag.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • de verschillende soorten vorderingen
  • de soorten actief
  • de btw
  • de pandinbreng
  • de onderverdeling van de fiscale vorderingen
  • de verschillende soorten opbrengsten en de omslag van de algemene faillissementskosten
  • de bijzondere faillissementskosten

Voor wie?

Faillissementsmedewerkers/-secretaresses, maar ook curatoren die willen weten wat een correcte financiële afwikkeling inhoudt

           

Type
Cursus
Vorm
Op locatie
Datum en tijd
woensdag 16 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:30 uur
Locatie
BCN CS, Utrecht
Prijs
€ 599,- (btw-vrij) inclusief digitaal cursusmateriaal en catering
Punten
5 PE-punten Wsnp