INSOLAD Faillissementsrecht voor faillissementssecretaresses

Behoed de curator voor fouten tijdens een faillissement

Hoe kunnen faillissementssecretaresse hun rol optimaal vervullen en de curator ondersteunen? Die vraag staat centraal in deze praktijkgerichte cursus. De docenten zetten uiteen hoe een faillissement werkt. Ook gaan ze in op de verschillende stappen die moeten worden gezet, wat daarin de prioriteiten zijn en wat er van een secretaresse gevraagd wordt.

Na afloop heeft u inzicht in de materie rondom het faillissement en kunnen zij bepaalde fiscale aandachtspunten signaleren. U weet wat van u wordt verwacht, zodat u uw rol goed en adequaat kunt invullen.

  • Een helder overzicht van de verschillende stappen in een faillissement gericht op de rol van de faillissementssecretaresse
  • Praktijkgericht
  • Acties en aandachtspunten voor de faillissementssecretaresse

Docenten

Over deze cursus

De faillissementssecretaresses zijn belangrijke spinnen in het web. Bij hen komt alle informatie binnen en zij moeten daaruit een selectie maken. Dat kunnen ze alleen goed doen als ze weten hoe een faillissement werkt en wat de posities zijn van de betrokkenen. De verwachting is bovendien dat na een rustige periode de komende tijd het aantal faillissementen snel zal toenemen en er ook meer vraag zal zijn naar faillissementssecretaresses.

In deze praktijkgerichte cursus voor secretaresses zetten de docenten uiteen hoe een faillissement werkt. Ze gaan in op de verschillende stappen die moeten worden gezet, wat daarin de prioriteiten zijn en wat er van een secretaresse gevraagd wordt.

Met de juiste kennis kan een secretaresse adequaat handelen en de curator goed ondersteunen en behoeden voor fouten. Want die fouten liggen op de loer: zaken blijven liggen als een secretaresse niet weet wat zij moet doen en de curator geen tijd heeft. Hierdoor kan onnodige schade ontstaan. Een ander risico is dat lijsten van crediteuren op een verkeerde manier worden bijgehouden.

Na afloop heeft u inzicht in de materie rondom het faillissement en kunt u bepaalde fiscale aandachtspunten signaleren. U weet wat van u wordt verwacht, zodat u uw rol goed en adequaat kunt invullen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Een overzicht van de verschillende stappen in een faillissement
  • De prioriteiten in een faillissement
  • Acties en aandachtspunten voor de faillissementssecretaresse
  • Aandachtspunten uit de loonbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting
  • Formele aandachtspunten om via fiscale regels de boedel uit een faillissement te optimaliseren

Voor wie?

Secretaresses

Kwaliteitsgarantie

Type
Cursus
Vorm
Op locatie
Datum en tijd
woensdag 19 maart 2025 van 09:30 uur tot 17:00 uur
Locatie
Quinton House, Utrecht
Prijs
€ 525,- (vrijgesteld van btw)
Rechtsgebied
Insolventierecht