Masterclass Contractenrecht – najaar 2024 (Module 1 en 2)

Voorkom veelgemaakte fouten bij het maken van contracten

Wilt u meer inzicht in het maken en beoordelen van contracten? In deze interactieve masterclass ‘Contractenrecht’ behandelen Hendrik Wammes, Jan Spanjaard, Gerhard Rijken en Sonja Kruisinga op 4, 25 november en 16 december alle aspecten van het contractenrecht. Ze gaan uitgebreid in op praktijkcasus.

  • De grenzen en mogelijkheden die de wet biedt bij het opstellen van een contract helder uiteengezet
  • U leert uw praktische werkwijze te toetsen en te verbreden
  • Praktische tips om de rechter te overtuigen en effectief tegenbewijs te leveren indien de inhoud van het contract niet spoort met datgene wat uw cliënt bij het ondertekenen voor ogen stond

Docenten

Over deze cursus

Wilt u meer inzicht in het maken en beoordelen van contracten? In deze masterclass behandelen de docenten de wisselwerking tussen het materiële recht, de procesrechtelijke aspecten en de praktijk van het contractenrecht. U leert als contractenmaker methoden van aanpak die u zoveel mogelijk buiten de gevarenzone houden. Het grootste gevaar voor u als contractenmaker is het gebruik van algemene voorwaarden. Standaardbedingen missen namelijk haast ‘standaard’ het wezen van de voorliggende casus en wat in die casus rechtens geldt.

Centraal staan de valkuilen bij veel voorkomende voorwaarden in contracten, versterking van nakoming en algemene voorwaarden. U kunt uw praktische werkwijze toetsen en verbreden, en leert contractuele bedingen beoordelen en opstellen. U krijgt antwoord op de vraag welke grenzen en mogelijkheden de wet u geeft bij het redigeren van verschillende soorten clausules. Ook komen de bewijsrechtelijke aspecten van het contract uitgebreid aan bod.

Het is een dynamische masterclass met veel interactie tussen de docenten en de deelnemers. De docenten gaan in op praktijkcasus waarin u zich van tevoren al heeft kunnen verdiepen. Aan de hand van jurisprudentie en voorbeelden uit de rechtszaal besteden ze veel aandacht aan in de praktijk gemaakte fouten. We leren immers het meest van fouten, en dan bij voorkeur van de fouten van anderen!

Heeft u specifieke vragen over het contractenrecht of worstelt u met lastige praktijksituaties? We nodigen u uit om die voorafgaand aan de cursus al voor te leggen aan de docenten. Zij stemmen de inhoud van de masterclass daarop af. En wilt u zich extra goed voorbereiden op deze masterclass? Verdiep u dan van tevoren in de praktijkcasus die tijdens de cursus aan bod komen.

Na afloop bent u (nog) beter uitgerust voor het maken van contractuele bedingen: uw kennis is op peil, u kent de valkuilen en u heeft praktische tips voor uw dagelijkse praktijk.

De masterclass bestaat uit 3 modules van ieder 5 uur. De laatste module, bewijsrecht in het contractenrecht, is facultatief.

De masterclass bestaat uit 3 modules van ieder 5 uur. De laatste module, bewijsrecht in het contractenrecht, is facultatief. Via deze pagina schrijft u zich in voor de eerste twee modules. De volledig masterclass volgen? Klik dan hier:

Volledige Masterclass Contractenrecht 

 

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Valkuilen bij veel voorkomende voorwaarden in contracten
  • Praktische handvatten bij het opstellen en beoordelen van contractuele bedingen
  • Redigeren van onder meer een boeteclausule, een eigendomsvoorbehoud, een kettingbeding, een ontbindende/opschortende voorwaarde, een prijsverhogingsbeding, een levertijdbeding en een exoneratieclausule
  • Versterking van nakoming
  • Algemene voorwaarden
  • Bewijsproblematiek in het contractenrecht

Programma

Voor wie?

 Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen en gerechtsdeurwaarders

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Onze cursussen zijn erkend door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

 

Gerechtsdeurwaarders kunnen de KBvG-opleidingspunten bij de KBvG opvragen op basis van hun deelnamecertificaat.

Type
Masterclass
Vorm
Op locatie
Datum en tijd
maandag 4 november 2024 van 13:45 uur tot 20:00 uur
maandag 25 november 2024 van 13:45 uur tot 20:00 uur
Locatie
BCN CS, Utrecht
Prijs
€ 995,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)
Punten
10 PO-punten NOvA, KNB en KBvG
Rechtsgebieden
Burgerlijk (proces)recht, Verbintenissenrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie