Peeters q.q. / Gatzen-vordering deel II

Heeft u alle belangrijke ontwikkelingen rond de Peeters/Gatzen-vordering gevolgd?

Hoe haalt u meer uit een Peeters/Gatzen-vordering? Ferry Ortiz Aldana gaat in ‘Peeters q.q. / Gatzen-vordering II’ in op de vraag hoe de vordering zich verhoudt tot bestuurdersaansprakelijkheidsvorderingen. Ook komt de vordering in Europeesrechtelijk perspectief aan bod. Na afloop van beide webinars heeft u een totaaloverzicht.

Nu te bekijken

  • In twee uur een totaaloverzicht van de stand van de jurisprudentie over de Peeters/Gatzen-vordering
  • Praktische handvatten
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

In het Peeters q.q./Gatzen-arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de curator een schadevergoedingsvordering gebaseerd op de onrechtmatige daad ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers kan instellen tegen een derde die betrokken was bij schuldeisersbenadeling. Deze bevoegdheid van de curator staat centraal in de twee gelijknamige webinars.

In deel 2 gaat de docent specifiek in op de vraag hoe de Peeters/Gatzen-vordering zich verhoudt tot bestuurdersaansprakelijkheidsvorderingen en aansprakelijkheid van derden zoals notarissen, advocaten, banken. Ook komt de kwalificatie van de Peeters/Gatzen-vordering in Europeesrechtelijk perspectief aan bod en in het verlengde daarvan vragen over rechtsmacht en het toepasselijke recht. Het Hof van Justitie van de EU heeft hierover de afgelopen jaren prejudiciële vragen beantwoord.

Volgt u beide webinars, dan heeft u een totaaloverzicht van de stand van de jurisprudentie over de Peeters/Gatzen-vordering. Na afloop heeft u de kennis en praktische handvatten om een Peeters/Gatzen-vordering als zelfstandige vordering beter te beoordelen.

Bekijk ook deel 1

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Aansprakelijkheid van bestuurders en aandeelhouders jegens de gezamenlijke schuldeisers op grond van de Peeters q.q./Gatzen-vordering.
  • Aansprakelijkheid van derden wegens schending van bijzondere zorgplichten jegens gezamenlijke schuldeisers op grond van de Peeters q.q./Gatzen-vordering.
  • De Peeters q.q./Gatzen-vordering in Europeesrechtelijk perspectief.

Voor wie?

Advocaten, bankjuristen

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebieden
Financieel recht, Insolventierecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie