Wet inzage Digitale Markten (DMA)

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom digitale platforms

Met de ‘Digital Markets Act’ (DMA) wil de Europese Commissie de marktmacht aanpakken van grote digitale platforms, de zogeheten poortwachters. De DMA zal veel invloed hebben op het Europese en nationale (mededingings)beleid. In dit webinar bespreken de docenten de belangrijkste instrumenten uit de DMA. Ook komen de procedurele aspecten en de verhouding met het reguliere (nationale) mededingingsrecht aan bod.

Nu te bekijken

  • Op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen over de DMA en de instrumenten uit dit voorstel.
  • Actueel en praktijkgericht
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen
  • Gemakkelijk te volgen vanaf uw werkplek of thuis

Docenten

Over dit webinar

Het inperken van de macht van digitale platforms is een actueel thema. Regelmatig halen de verschillende boetes, maatregelen en zaken tegen platforms als Google, Apple, etc. het nieuws. Met de ‘Digital Markets Act’ (DMA) wil de Europese Commissie de marktmacht aanpakken van grote digitale platforms, de zogeheten poortwachters. Het wetsvoorstel voor de DMA is eind 2020 gepubliceerd. Het is een belangrijke ontwikkeling in de digitaliseringsagenda van de Europese Commissie.

De DMA zal veel invloed hebben op het Europese en nationale (mededingings)beleid. In dit webinar behandelen docenten Belle Beems en Johan van de Gronden de belangrijkste ontwikkelingen rondom poortwachters en de instrumenten in de DMA. Ook de procedurele aspecten komen aan bod. Verder gaan ze in op enkele discussiepunten. Hoe verhoudt artikel 102 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU) zich bijvoorbeeld tot de DMA? En wat is de rol van de nationale mededingingsautoriteiten?

Na het volgen van dit webinar kent u de belangrijkste ontwikkelingen over poortwachters en de instrumenten uit de DMA. Ook bent u op de hoogte van de procedurele aspecten en van de verhouding met het reguliere (nationale) mededingingsrecht.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Hoe ziet de DMA er concreet uit?
  • Welke nieuwe instrumenten kunnen ingezet worden tegen poortwachters, bijvoorbeeld het verbod op self-preferencing?
  • Wat is de verhouding tussen het voorstel en het reguliere mededingingsrecht, en met name artikel 102 VWEU?
  • Wat zijn de belangrijkste procedurele aspecten van het voorstel?
  • Een eerste evaluatie van het voorstel

Voor wie?

Bedrijfsjuristen en advocaten

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebieden
Bestuursrecht, Burgerlijk (proces)recht, IE-, Informatie- en Privacyrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie