Alles wat u moet weten over het volgen van uw cursus

Alle informatie over de cursus(sen) waarvoor u zich heeft ingeschreven, vindt u in de digitale leeromgeving van het CPO.

Inloggen via MijnCPO

Om toegang te krijgen tot de digitale leeromgeving, logt u in op MijnCPO. De inlognaam is het e-mailadres waarop u de cursusbevestiging heeft ontvangen. Om naar de digitale leeromgeving van uw cursus te gaan, klikt u op de knop Mijn cursussen.

Uw eerste cursus bij het CPO?

Als u voor de eerste keer een cursus bij het CPO volgt, dan dient u uw account van MijnCPO te activeren. U ontvangt van het CPO een e-mail om een wachtwoord voor MijnCPO in te stellen. Zodra dit account actief is, kunt u via MijnCPO toegang krijgen tot de digitale leeromgeving.

Voor sommige cursussen wordt het platform Brightspace gebruikt

Bij enkele cursussen – met name de langere opleidingen – wordt gebruik gemaakt van het platform Brightspace. Gebruikt u Brightspace voor de eerste keer? U ontvangt van de Radboud Universiteit een e-mail om uw Brightspace-account te activeren middels een e-nummer. Het neemt enige tijd in beslag voor dit account actief wordt. U hoeft deze gegevens alleen te gebruiken voor de activatie. U kunt vervolgens via de tegel ‘Brightspace’ in MijnCPO inloggen.

Live onderwijs in de digitale leeromgeving

Het is belangrijk dat u gebruik maakt van ChromeFirefox of eventueel Safari (niet Internet Explorer). Inloggen via een iPad of tablet raden we af. Mogelijk zijn op uw werkcomputer firewalls geïnstalleerd die deelname aan de sessie verhinderen. Mocht dit probleem zich voordoen, dan kunt u dit verhelpen met hulp van de ICT-afdeling van uw organisatie. Ook kan het gebruik van uw privé computer/laptop vaak een oplossing bieden.

Voor ons online onderwijs gebruiken wij twee opties:

1. Online onderwijs via Zoom
De Zoomlink sturen we u per e-mail toe. U kunt de link ook vinden in de digitale leeromgeving van de cursus.

2. Online onderwijs binnen Brightspace
De link naar de digitale sessie vindt u in Brightspace. U klikt hiervoor op de cursustegel. U ziet vervolgens rechts in de kalender de online sessie staan. De sessie werkt alleen in Chrome en Firefox.

AVG

Het online onderwijs voldoet aan de AVG richtlijnen. Een online sessie bevat een voor iedereen zichtbare lijst met deelnemers en een chatfunctie.

De docent zal tijdens de sessie in ieder geval in beeld zijn, daarnaast kunt u ook in beeld zijn via de camerafunctie indien u dat wenst. U kunt gebruikmaken van uw microfoon. Gelieve uw microfoon op ‘mute’ te zetten indien u niet spreekt. Indien u niet in beeld wilt komen dan kunt u de camera uitschakelen.

Het CPO heeft via de Radboud Universiteit een Zoomaccount. Berichten en gesprekken zijn beveiligd en versleuteld. Zoom kan ze niet lezen of beluisteren. De sessie wordt niet opgenomen.

Aan de online cursus neemt steeds ook een CPO-medewerker deel, zodat deze kan noteren wie deelnemen, een powerpointpresentatie zichtbaar kan maken en nadere instructies kan geven als moderator.

Opleidingspunten

Om in aanmerking te komen voor het volledige aantal opleidingspunten dat de NOvA in het kader van de Permanente Opleiding aan een cursus toekent, dient u de volledige cursus te hebben bijgewoond.

Bij fysieke cursussen beoordelen we dit aan de hand van de handtekeningen op de presentielijsten die we bij aanvang en sluiting van de cursus aan de deelnemers voorleggen.

Bij online cursussen beoordelen wij dit door de aanwezigheid van de deelnemers tijdens de cursus te monitoren, en aan de hand van een meerkeuzetoets. U slaagt voor de toets wanneer u twee van de drie inhoudelijke vragen correct heeft beantwoord, en het juiste codewoord kunt noemen. Het codewoord wordt tijdens de cursus door de docent genoemd.

De toets en het codewoord vindt u in MijnCPO onder ‘Toetsvragen’ en ‘Codewoord’.

U kunt de toets onbeperkt herkansen. Als u voor de toets bent geslaagd, ontvangt u van ons uw certificaat met opleidingspunten.

Contact

Mocht u nog vragen hebben of komt u er niet uit, stuur een e-mail of bel met onze servicedesk.

Telefoon: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl