PAO-intensief Curaçao

Verdiep uw kennis en ontmoet vakgenoten op Curaçao

Wilt u een grondig overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in uw vakgebied? En in korte tijd uw deskundigheid versterken? Met PAO-intensief verdiept u uw kennis in één week tijd. Juristen uit Nederland en de Caraïben komen samen op Curaçao om met elkaar te leren en te discussiëren over het ondernemingsrecht, contracteren en geschilbeslechting.

PAO-intensief is een uniek onderwijsprogramma dat structureel en verdiepend juristen van alle delen van ons koninkrijk bij elkaar brengt. De 32e editie vindt plaats in maart 2025, de beste tijd van het jaar om Curaçao te bezoeken. Meer informatie volgt.

20 PO-punten in één studieweek

  • Onderwijs van topdocenten
  • Cursisten beoordelen PAO-intensief met een 8
  • Gratis extra’s, zoals een slotdiner
  • Verblijf op het mooie eiland Curaçao

Bijdragen aan een hoger juridisch kennisniveau

In het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden is het aanbod aan postacademisch onderwijs voor juristen beperkt. Daarom organiseren de Radboud Universiteit en de University of Curaçao al 30 jaar PAO-intensief-cursussen op Curaçao. Het is hét onderwijsprogramma dat structureel en verdiepend juristen van alle delen van ons koninkrijk bij elkaar brengt. Zo levert PAO-intensief een bijdrage aan een hoger juridisch kennisniveau en een betere toepassing van het recht in heel het koninkrijk.

Wat zeggen deelnemers?

“Altijd zeer interessante en actuele onderwerpen en hoogwaardig materiaal dat tot leven gebracht wordt door de beste Nederlandse en lokale docenten”

Lees meer

Praktische informatie

Meer info over onder meer de reis en het verblijf vindt u op deze pagina met praktische informatie.

Lees meer

CPO hanteert duurzaam internationaal reisbeleid

PAO-intensief is een studieweek waarbij juristen van alle delen van het koninkrijk bij elkaar komen om over gezamenlijke vraagstukken uit de juridische praktijk te leren en te discussiëren. De meeste deelnemers komen uit het Caribisch gebied. Een klein deel van de deelnemers zal vanuit Nederland moeten reizen. Wij zijn ons bewust van de impact hiervan op het klimaat en nemen dit zeer serieus. Vanwege de grote mate van interactiviteit en het debat dat de hele week plaatsvindt, kan het onderwijs alleen op locatie plaatsvinden. Daarom hebben wij na zorgvuldige afweging besloten om de studieweek in deze vorm te door te laten gaan. Om de klimaatimpact van deze samenwerking zoveel mogelijk te beperken, volgt PAO-intensief het duurzame internationale reisbeleid van de Radboud Universiteit.

Maatregelen die we nemen:

  • Deels lokale docenten: PAO-intensief zet deels docenten uit het Caribische gebied in, waardoor het aantal reisbewegingen tot een minimum beperkt blijft
  • Compenseren: de CO2-uitstoot van docenten die van Nederland naar Willemstad reizen wordt gecompenseerd
  • Effectief plannen: docenten uit Nederland combineren zoveel mogelijk hun aanwezigheid voor de studieweek met andere zakelijke activiteiten die zij op Curaçao hebben, zodat zij niet meerdere keren hoeven te reizen

Bent u een Nederlandse deelnemer en wilt u uw CO2-uitstoot compenseren? Dat kan via de website van onze samenwerkingspartner Trees for All.

Organisatie

Meer weten?

Wilt u weten of PAO-intensief past bij uw verwachtingen of kennisvraag?  Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Contact

CPO | Radboud Universiteit
T. +31 (0) 24 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl