Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Do’s-and-don’ts bij meldingen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is een actueel thema. Hoogleraar Femke Laagland was lid van de Commissie van Rijn die onderzoek deed naar de sociale veiligheid bij de NPO. In dit webinar gaat ze in op de onderzoeksaanpak en bespreekt ze actuele jurisprudentie en ontwikkelingen.

  • Kennis van de juridische ontwikkelingen rondom de sanctionering van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
  • Inzicht in de onderzoeksaanpak van de Commissie Van Rijn
  • Handvatten hoe om te gaan bij meldingen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Docent

Over dit webinar

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is een actueel thema. In de media zijn verschillende zaken breed uitgelicht. Ook bij de NPO werd door medewerkers een onveilige werksituatie ervaren en werden meldingen gedaan over grensoverschrijdend gedrag. De Commissie Van Rijn heeft daarnaar onderzoek gedaan, en kwam eind januari met haar veelbesproken rapport.

In dit webinar gaat hoogleraar Femke Laagland in op de rechtspraak op het terrein van grensoverschrijdend gedrag en de sanctionering daarvan via het ontslagrecht. Hoe kijken rechters aan tegen dit thema en welke rode draden vallen in de uitspraken op? Ook bespreekt ze de onderzoeksaanpak van de Commissie van Rijn. Femke Laagland was lid van deze commissie. De commissie koos voor een vernieuwende onderzoeksaanpak met twee perspectieven: juridisch en psychologisch. Laagland bespreekt op welke wijze deze vernieuwende aanpak de juridische kijk op grensoverschrijdend gedrag aanvult en versterkt.

Na afloop bent u op de hoogte van de actuele juridische ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en heeft u inzicht in de voor- en nadelen van het juridisch sanctioneren van grensoverschrijdend gedrag.

Femke Laagland verzorgt twee keer per jaar een webinar over het arbeidsrecht. Dit webinar bekijkt u live op 10 juni 2024 van 13.00 tot 15.10 uur. Of kies na deze datum zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Rechtspraak over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
  • Juridische haalbaarheid van zwijgbedingen
  • Onderzoeksaanpak Rapport Commissie Van Rijn

Voor wie?

Advocaten, bedrijfsjuristen, HR-medewerkers

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn                                                          erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Datum en tijd
maandag 10 juni 2024 van 13:00 uur tot 15:10 uur
Prijs
€ 155,- (vrijgesteld van btw)
Punten
2 PO-punten NOvA
Rechtsgebied
Arbeidsrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie