Samen het verschil maken

“Als jurist wil je het verschil maken. Als universitaire opleider wil het CPO zelf ook het verschil maken. Met een relevant en actueel opleidingsaanbod en het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden waarin juristen samen leren en werken aan de kwaliteit van de rechtspraktijk.” Dat zeggen Marianne van den Bosch (directeur Opleidingen) en Jacob de Boer (directeur Bedrijfsvoering).”

Als jurist wil je het verschil maken. Voor je cliënt, voor je bedrijf, voor de samenleving. Natuurlijk moet je kennis dan diepgravend en up-to-date zijn. Maar er is meer. Scherpe juristen zijn in staat om verder te denken en vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak te kijken. Om de essentie achter de actualiteit te doorgronden en creatief te zijn in het vinden van een passende en verantwoorde strategie.

Als universitaire opleider wil het CPO zelf ook het verschil maken, met een relevant en actueel opleidingsaanbod en het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden waarin juristen samen leren en werken aan de kwaliteit van de rechtspraktijk. Dat kan niet zonder onze docenten en cursisten. Hun enthousiaste en positieve medewerking aan het CPO stelt ons in staat steeds te vernieuwen, zowel inhoudelijk als in de vorm waarin we ons aanbod en onze dienstverlening gieten. Dat maakt voor óns dan weer het verschil.

Met de hulp van talloze juristen uit wetenschap en praktijk zijn wij bovendien in de gelegenheid langdurige samenwerkingsverbanden aan te gaan met maatschappelijke impact. Zo adviseren en begeleiden wij vanuit Nijmegen het Surinaamse Centrum voor Democratie en Rechtspleging in de ontwikkeling en professionalisering van hun opleidingsaanbod. Wij ondersteunen KWF Kankerbestrijding door ons webinaraanbod gratis ter beschikking te stellen aan de juristen die daar werken. Samen met de University of Curaçao brengen we als enige opleidingsinstituut de juristen van alle koninkrijksdelen jaarlijks samen voor een intensieve studieweek. Wij agenderen het thema Klimaat en recht. Regelmatig doneren we aan Trees for All, de stichting die zich inzet voor het klimaat door in Nederland en het buitenland op grote schaal bomen te planten.

Zo maken we samen het verschil en daar zijn we trots op.

Graag tot ziens en hartelijk dank voor alles wat onze samenwerking zo vol impact maakt.

Maak het verschil

Als jurist wil je het verschil maken. Daarom nodigen onze docenten uit om kritisch door te vragen tot de kern en de essentie achter de actualiteit te doorgronden. Zo krijg je grip op de zaak en loop je steeds voorop als expert in je vakgebied. Dat maakt een wereld van verschil.

Ga naar cpo.nl/maakhetverschil